Service met een grote S

Een van de grote voordelen van elektrische voertuigen is dat ze zo weinig onderhoud nodig hebben. Dit betekend echt niet dat er nooit wat moet gebeuren.

Hoewel de gewone ploffietsprofessional veel ervaring heeft met de mechanische kant van het verhaal, vergt deze elektrische softwaremachine kennis van een ander kaliber. Wij zijn gespecialiseerd en doen niet anders dan elektrische voertuigen onderhouden en repareren en hebben derhalve erg veel ervaring hiermee. Uw EV is bij ons in goede handen!

Op deze pagina zetten wij onze servicetroeven, en de servicebehoeften van de NIU uiteen.
Image

Volledig uitgeruste EV-werkplaats

BANDENWISSEL- EN REPARATIEDIENST

Al heb je nog zo'n prachtige machine, je rijdt er nog steeds mee op de Belgische wegen. Gelukkig hebben wij alles om je op weg te houden.
  • In het beste geval kunnen we je band plakken
  • Anders zetten we d'r een hele nieuwe op
  • Wij hebben altijd alle banden voor de NIU scooters op stock
  • Alleen de beste merken - CST - Michelin - Heidenau

VERVANGVOERTUIG

Ons motto: De klant moet altijd kunnen rijden!

Moesten we iets niet direct kunnen repareren dan kunt u bij ons een vervangvoertuig genieten. Zo blijf je zeker van een vlotte rit, ook als het even niet zo mee zit!
Image
Image

Batterijrevisiedienst

Eentje voor scrabbel?

Op het moment is het zo dat de batterij van een elektrische scooter, step, of fiets ongeveer de helft van het gehele voertuig bekostigd. Het spreekt dan ook voor zich dat je deze dan ook koestert.

UITLEZEN

Wij kunnen op elk gewenst ogenblik een uitdraai maken van je resterende batterijcapaciteit. Dit kan met een:
  • Snelle test: Hierbij krijg je een overzicht van je hele batterij voordat je koffie afgekoeld is (dit kan niet bij alle modellen/jaartallen batterijen).
  • Uitgebreide test: Wij nemen je batterij 2-3werkdagen onder onze vleugels & laden-ontladen-laden deze in een gecontroleerde omgeving om zo een duidelijk beeld te scheppen van je resterende capaciteit.

REVISEREN

Als jouw batterij uiteindelijk - en dan bedoelen we ook echt pas na een lange tijd, een NIU batterij gaat rustig een 30.000kilometer mee - wat capaciteit verliest, dan betekend dat helemaal niet dat je erg veel geld hoeft uit te geven aan een nieuwe. Je kan namelijk:
  • Je batterij laten reviseren - hier meten wij je cellen door en vervangen we enkel de slechte cellen.
  • Je batterij laten hervullen - hier wisselen we alle cellen met spiksplinternieuwe.
  • Een gereviseerde batterij kopen - je krijgt voor een mooie prijs een goede batterij, uiteraard met garantie.

Onderhoud op een elektrisch voertuig

Feit of mythe?
Image

Periodiek

Het is de bedoeling dat je om de zoveel tijd eens op bezoek komt, dan kan u lekker aan de koffie & de kijk, en kunnen wij de scooter even onder handen nemen. Wij kijken bij een standaard onderhoud uw scooter grondig na op onder andere volgende punten:

Herstellingen

Een ongelukje zit in een klein hoekje, en het is nooit fijn. Maar wanneer je iets voor hebt dan ben je bij ons zeker van een hoogkwalitatieve en snelle reparatie. Wij hebben, als flagshipstore, (bijna) alle onderdelen op stock. Zeker de onderdelen die bij een kleine uitschuiver wel eens wat schade kunnen vertonen.

Zo kan jij direct weer de baan op, en hoeft niemand te zien dat je eer ooit geschonden was!
Image
Image

EMISSIELOOS TOT AAN UW DEUR

Wij hebben een volledig elektrische servicewagen waarmee wij voertuigen tot bij u kunnen brengen, voertuigen ophalen, onderdelen & accessoires leveren & monteren. Dit voertuig is volledig uitgerust om alles van NIU te voorzien, zo maakt het niet uit waar u zich bevindt, wij zijn altijd slechts één telefoontje verwijderd!